3-1 اهداف اصلی.. 5

4-1 نوآوری.. 5

فصل دوم: بررسی منابع

1-2 پوست انار. 7

1-1-2 تاریخچه انارکاری در ایران و جهان. 8

1-2-2 گیاه شناسی انار. 8

1-2-3 تركیبات شیمیایی پوست انار. 9

2-2 تركیبات فنولیك… 11

3-2تانن­ها 11

3-1-2ساختار شیمیایی و انواع تانن.. 12

4-2 اثرات تانن بر نشخواركنندگان. 13

4-2-1 اثرات تانن­های متراکم 13

4-2-2 اثرات تانن­های قابل هیدرولیز. 13

5-2 اثرات بازدارنده تانن بر درشت ملکول­ها 14

5-1-2 اثرات تانن بر پروتئین.. 14

5-2-2 اثرات تانن بر قابلیت هضم پروتئین.. 16

6-6 اثرات تانن بر قابلیت هضم ماده خشك… 16

7-2 اثرات تانن بر مصرف خوراك.. 17

8-2 تاثیر تانن بر pH شکمبه. 18

9-2 تاثیر تانن بر تولید آمونیاك در شكمبه. 19

10-2 تاثیر تانن بر تولید پروتئین میكربی در شكمبه. 20

11-2 تاثیر تانن بر تعادل نیتروژن. 21

12-2 اثر تانن بر تخمیر میکروبی شکمبه. 22

13-2 تانن و میكروارگانیسم‌های شكمبه. 24

14-2 متابولیسم تانن در شكمبه. 24

15-2 تانن و پلی­­اتیلن­گلیکول. 25

16-2 عادت پذیری آزمایشی و طبیعی به مصرف تانن.. 26

17-2 تانن و آزمون تولید گاز. 29

18-2 ساختار و وظایف بیولوژیکی متیونین.. 31

18-1-2 متابولیسم متیونین.. 34

18-2-2 متابولیسم متیونین در میکروارگانیسم­ها 39

فصل سوم: مواد و روش­ها

1-3 محل و زمان انجام آزمایش… 42

2-3 تهیه مواد خوراكی.. 42

3-3 مشخصات مكمل­های مورد استفاده 43

4-3 تیمارهای آزمایشی.. 43

5-3 آزمایش اول. 44

5-1-3 آزمایش تولید گاز. 45

5-2-3 تهیه مایع شكمبه. 45

5-3-3 محلول بزاق مصنوعی.. 45

5-4-3 تهیه بزاق مصنوعی.. 46

5-5-3 روش كار. 47

5-6-3 آماده كردن ویال‌ها برای انكوباسیون. 47

5-7-3 مواد و وسایل مورد نیاز. 48

5-8-3 اندازه گیری پارتیشنینگ فاکتور 48

5-9-3 معادلات و محاسبات تولید گاز. 48

5-10-3 اندازه‌گیری pH. 50

6-3 آزمایش دوم. 50

6-1-3 آماده سازی دام­ها 50

6-2-3 جیره غذایی.. 51

6-3-3 نگهداری و تغذیه دام­ها 52

6-4-3  نمونه برداری از خوراك.. 53

6-5-3 وزن كشی بره­ها 53

6-6-3 بهداشت و واكسیناسیون بره­ها 53

6-7-3 نمونه گیری از خون و اندازه گیری متابولیت‌های آن. 53

6-8-3 تعیین غلظت نیتروژن آمونیاكی و  pH شكمبه. 54

6-8-1-3 آماده‏سازی محلول فنل 54

6-8-2-3 آماده‏سازی محلول هیپوكلریت… 55

6-8-3-3  آماده‏سازی محلول استاندارد. 55

6-8-4-3 رسم نمودار استاندارد. 55

6-8-5-3 اندازه‏گیری نمونه‏ها 55

7-3 تعیین ترکیب شیمیایی.. 56

7-1=3  اندازه‌گیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF) 56

7-1-1-3  تهیه محلول NDF. 56

7-1-2-3  وسایل لازم جهت اندازه گیری NDF 56

7-1-3-3- اندازه گیری الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (ADF) 57

7-2-3  تهیه محلول ADF. 57

7-2-1-3  روش اندازه‌گیری.. 57

7-3-3 تعیین لیگنین.. 57

7-4-3 تعیین پروتئین­خام. 58

7-5-3 تعیین چربی خام. 59

8-3 برآورد قابلیت هضم ظاهری جیره‌ها 59

9-3  كشتار و تجزیه لاشه بره­ها 60

10-3  رنگ سنجی گوشت 62

11-3  طرح آماری و تحلیل داده‌ها 62

فصل چهارم: نتایج و بحث

1-4 ترکیب شیمیایی مواد خوراکی.. 65

پایان نامه

 

2-4 آزمون تولید گاز. 66

2-1-4 اثرات اصلی تانن.. 66

2-2-4 اثرات اصلی متیونین 71

2-3-4 اثرات متقابل تانن و متیونین.. 75

3-4 بررسی اثرات افزودن متیونین به جیره حاوی تانن بر عملکرد بره‌ها 81

3-1-4 وزن نهایی و افزایش وزن زنده 81

3-2-4 ماده خشک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی.. 85

3-3-4 قابلیت هضم ظاهری 90

3-4-4 تاثیر جیره­های آزمایشی بر pH شکمبه. 97

3-5-4 تاثیر جیره­های آزمایشی بر آمونیاک شکمبه. 99

3-6-4 غلظت فراسنجه­های خونی.. 102

3-6-1-4 غلظت گلوکز خون. 102

3-6-2-4 غلظت نیتروژن اوره­ای خون. 103

3-7-4 بررسی اثر جیره­های حاوی تانن بر صفات لاشه. 106

3-8-4 شاخص رنگ سنجی.. 109

3-8-1-4 رنگ سنجی بافت شکمبه. 109

3-8-2-4 رنگ سنجی بافت راسته و فیله کمری.. 110

فصل پنجم: نتیجه‏گیری و پیشنهادات

1-5  نتیجه­گیری.. 113

2-5  پیشنهادات.. 115

فصل ششم: منابع

 منابع. 117

 

فهرست جداول

عنوان………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… صفحه

جدول 2-1 میزان ترکیبات فنولیک در پوست سه رقم انار ایرانی.. 10

جدول2-2 قابلیت هضم ماده خشك برگ درختان با مقادیر مختلف تانن.. 17

جدول 3-2 قابلیت هضم ماده خشك یونجه در حضور انواع و مقادیر مختلف تانن.. 17

یک مطلب دیگر :

 
 

جدول 1-3 اجزای تشکیل دهنده و ترکیب مواد مغذی جیره‏های آزمایشی در تکنیک تولید گاز. 44

جدول 2-3 اجزای تشکیل دهنده و ترکیب مواد مغذی جیره بره­ها 52

جدول 1-4 مقدار ترکیبات شیمیایی مواد خوراکی.. 65

جدول 2-4 فراسنجه­های تولید گاز برای اثرات اصلی جیره­های حاوی سطوح مختلف پوسته انار. 68

جدول3-4 اثر سطوح مختلف تانن بر روند تولید گاز. 69

جدول 4-4 فراسنجه­های تولید گازبرای اثرات اصلی جیره­های حاوی سطوح مختلف متیونین.. 73

جدول 5-4 اثر سطوح مختلف متیونین بر روند تولید گاز جیره حاوی 80 درصد مواد متراکم. 74

جدول 6-4 فراسنجه­های تولید گاز در جیره­های آزمایشی حاوی سطوح مختلف تانن و متیونین.. 78

جدول7-4 اثر سطوح مختلف تانن و متیونین بر روند تولید گاز جیره حاوی 80 درصد مواد متراکم. 79

جدول8-4 میانگین وزن اولیه، وزن هفتگی و وزن نهایی بره‌های آزمایشی (کیلوگرم). 83

جدول 9-4 میانگین افزایش وزن هفتگی بره­های تغذیه  شده با جیره­های آزمایشی (کیلوگرم(. 85

جدول 10-4  میانگین ماده خشک مصرفی بره­های تغذیه شده با جیره­های آزمایشی.. 88

جدول 11-4 ضریب تبدیل غذایی کل بره­های تغذیه شده با جیره­های آزمایشی.. 90

جدول 112-4 روند قابلیت هضم ظاهری روز 20 آزمایش (درصد). 91

جدول 13-4 روند قابلیت هضم ظاهری روز 40 آزمایش(درصد). 92

جدول 14-4 روند قابلیت هضم ظاهری روز 60 آزمایش(درصد). 92

جدول 15-4  روند قابلیت هضم ظاهری روز 75 آزمایش(درصد(. 93

جدول 16-4  روند قابلیت هضم ظاهری کل دوره آزمایش(درصد(. 94

جدول 17-4 بررسی روند تغییرات pH شکمبه در بره­های تحت آزمایش… 98

جدول 18-4 بررسی روند تغییرات نیتروژن آمونیاکی شکمبه در بره­های تحت آزمایش… 101

جدول 19-4  بررسی روند غلظت فراسنجه­های خونی در روز 40 آزمایش… 105

جدول20-4  غلظت فراسنجه­های خونی روز 75 آزمایش… 105

جدول21-4 میانگین وزن و انداره قطعات لاشه. 108

جدول 22-4 میانگین شاخص­های رنگ سنجی بافت… 109

جدول 23-4  میانگین شاخص­های رنگ سنجی بافت فیله کمر. 111

 

 

 فهرست شکل­ها

عنوان………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… صفحه

شکل2-1 معرفی ساختار تانن­های انار. 10

شکل 2-2 انواع ساختار متیونین.. 33

شکل 3-2 متابولیسم متیونین.. 38

شکل4-2  سنتز متیونین بوسیله باکتری­ها 40

شکل3-1 تجزیه لاشه. 60

 

 

فصل اول

مقدمه

1-1 مقدمه

بهره­برداری بی­رویه از منابع پایه، محدودیت در توسعه تولیدات کشاورزی، تخریب مراتع و خشکسالی از جمله عواملی هستند که محدودیت منابع مواد خوراکی در دسترس برای تغذیه دام را موجب گردیده‌اند. سالانه حجم عظیمی از بقایای کشاورزی حاصل می­شود که می­توان از آنها درتغذیه دام استفاده نمود (فضائلی و زاهدی فر،  1383).  به طور کلی بیش از نیمی از منابع گیاهی تولیدی در کشور به صورت پس­مانده و تولیدات  فرعی در مزارع و باغات و نیز اماکن فراوری محصولات کشاورزی بر جای می­ماند که دآرای ارزش غذایی متنوعی بوده و می­توان از آنها در تغذیه دام استفاده نمود. با انجام پژوهش­ها و افزایش اطلاعات مربوط به ارزش غذایی پس­ماند­ها، توسعه و به کارگیری فن­آوری­های مناسب جهت فرآوری و غنی­سازی و تلاش برای کاهش اثرات برخی مواد ضد تغذیه‌ای موجود در آنها، کاربرد آنها در تغذیه دام، امکان پذیر بوده و می­توان به کمک آنها برخی از محدودیت­های موجود در رابطه با خوراک دام را برطرف نمود.

انار از جمله محصولات کشاورزی است که فرآورده­های فرعی آن (پوست و تفاله دانه) حدود 40 تا 45 درصد وزن میوه را تشکیل می­دهد ولی اطلاعات اندکی درباره ارزش غذایی آن وجود دارد.  یکی از محدودیت­های استفاده از  پوست میوه انار مقادیر بالای تانن در آن می­باشد که علاوه بر خاصیت قابض بودن سبب رسوب پروتئین­های موجود در ساختمان میکروارگانیسم­های شکمبه دام نیز می­شود. پوست میوه انار علاوه بر تانن دارای آلکالوئید  نیز می‌باشد (فیضی، 1382). میزان تانن پوست انار 2/206 گرم در کیلو گرم ماده خشک می­باشد (فیضی و همکاران، 1389). عمده ترین ویژگی تانن­ها ظرفیت باند شدن با پروتئین‌ها می‌باشد که باعث اثر ممانعت آنزیمی می‌گردد (دانش مسگران، 1388).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...