بررسی اثرات جیره های حاوی آویشن، گلگاو زبان و سینبیوتیک بر عملکرد ... |
2-2-7- كلواك …………………………………………………………………………………………………………………………..11
2-2-8- طحال ………………………………………………………………………………………………………………………………11
2-2-9- بورس فابرسیوس ……………………………………………………………………………………………………………….12
2-3- تیموس ……………………………………………………………………………………………………………………………….12
2-4- میكروفلور طبیعی دستگاه گوارش طیور …………………………………………………………………………………….13
2-5- مواد افزودنی در تغذیه طیور …………………………………………………………………………………………………….14
2-5-1- آنتیبیوتیكها …………………………………………………………………………………………………………………..16
2-5-1- 1- نگرانیهای ناشی از كاربرد آنتی بیوتیكها ………………………………………………………………………..17
2-5-2- پروبیوتیكها …………………………………………………………………………………………………………………….19
2-5-2-1- نحوه تأثیر پروبیوتیكها ………………………………………………………………………………………………….20
فهرست مطالب
عنوان صفحه
2-5-3- پریبیوتیکها …………………………………………………………………………………………………………………..21
2-5-3-1- نحوه عمل پریبیوتیكها ………………………………………………………………………………………………..22
2-5-4- سین بیوتیک …………………………………………………………………………………………………………………….23
2-5-4-1- اثر سینبیوتیک بر عملکرد طیور ……………………………………………………………………………………….24
2-5-4-2- اثر سینبیوتیک بر بیوشیمی خون ………………………………………………………………………………………25
2-6- گیاهان داروئی …………………………………………………………………………………………………………………….26
2-7- آشنایی با گیاه دارویی آویشن ………………………………………………………………………………………………….29
2-7-1- آویشن ……………………………………………………………………………………………………………………………29
2-7-2- سازگاری و مناطق پراكنش ………………………………………………………………………………………………….30
2-7-3- تركیبات شیمیای موجود در اسانس ……………………………………………………………………………………….30
2-7-4- مواد شیمیائی موثره و خواص درمانی آویشن ………………………………………………………………………….31
2-7-5- گلدهی و گردافشانی آویشن ……………………………………………………………………………………………….33
2-7-6- رده بندی و گونههای آویشن ……………………………………………………………………………………………….33
2-7-7- گونههای مهم جنس آویشن در ایران …………………………………………………………………………………….34
2-7-8- اثر آویشن بر عملكرد و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی …………………………………………………………..34
2-7-9- اثر آویشن بر فراسنجههای بیوشیمیایی خون …………………………………………………………………………..35
2-8- گلگاو زبان ………………………………………………………………………………………………………………………..36
2-8-1- سازگاری و مناطق پراكنش ………………………………………………………………………………………………….39
2-8-2- تركیبات شیمیایی گیاه ………………………………………………………………………………………………………..39
فصل سوم (مواد و روشها……………………………………………………………………………………………………………..40
3-1- مکان آزمایش ……………………………………………………………………………………………………………………..41
3-2- آماده سازی سالن …………………………………………………………………………………………………………………41
3-3- مدیریت جوجهها ………………………………………………………………………………………………………………….41
3-3-1- نور …………………………………………………………………………………………………………………………………42
فهرست مطالب
عنوان صفحه
3-3-2- دما …………………………………………………………………………………………………………………………………42
3-3-3- تهویه ………………………………………………………………………………………………………………………………43
3-3-4- رطوبت ……………………………………………………………………………………………………………………………43
3-3-5- آبخوری و دانخوریها ……………………………………………………………………………………………………….43
3-3-6- برنامه واکسیناسیون …………………………………………………………………………………………………………….44
3-4- تیمارهای آزمایشی و بالانس جیرهها ………………………………………………………………………………………..45
3-4-1- جیرههای آزمایشی …………………………………………………………………………………………………………….45
3-4-2- تیمارها و تکرارهای آزمایشی ………………………………………………………………………………………………47
3-5- صفات مورد بررسی ……………………………………………………………………………………………………………….48
3-5-1- اندازهگیری خوراک مصرفی ……………………………………………………………………………………………….48
3-5-1-1- محاسبه خوراک مصرفی دورهای هر واحد آزمایشی …………………………………………………………….48
3-5-1-2- محاسبه میانگین خوراک مصرفی روزانه هر جوجه ………………………………………………………………48
3-5-1-3- محاسبه میانگین خوراک مصرفی دورهای هر جوجه ……………………………………………………………48
3-5-2- اندازهگیری میانگین وزن بدن ………………………………………………………………………………………………49
-5-2-1- محاسبه میانگین افزایش وزن روزانه جوجهها ………………………………………………………………………..49
3-5-3- اندازهگیری ضریب تبدیل غذایی ………………………………………………………………………………………….49
3-6-کشتار و خونگیری ………………………………………………………………………………………………………………….50
3-6-1- پارامترهای اندازهگیری شده بعد از کشتار ………………………………………………………………………………50
3-6-1-1- وزن اندامهای گوارشی …………………………………………………………………………………………………..50
3-6-2- پارامترهای خونی………………………………………………………………………………………………………………51
3-6-2-1- روش اندازهگیری کلسترول سرم ………………………………………………………………………………………52
3-6-2-2- اندازهگیری مقدار تریگلیسرید سرم …………………………………………………………………………………53
3-6-2-3- اندازهگیری مقدار لیپو پروتئین با دانسیته بالا ( HDL)و پائین LDL)) سرم………………………………..53
3-6-2-4- اندازهگیری کل پروتئین سرم …………………………………………………………………………………………. 54
3-6-2-5- اندازه گیری مقدار گلوکز سرم ………………………………………………………………………………………..55
3-7- طرح آماری و تجزیه واریانس دادهها ………………………………………………………………………………………..55
فصل چهارم (نتایج و بحث) ……………………………………………………………………………………………………….57
4-1- اثر تیمارهای آزمایشی بر پارامترهای عملکردی …………………………………………………………………………..58
فهرست مطالب
عنوان صفحه
4-1-1- خوراک مصرفی (جوجه / گرم خوراک مصرفی) …………………………………………………………………..58
4-1-2- میانگین افزایش وزن (جوجه/گرم) ……………………………………………………………………………………….61
4-1-3- ضریب تبدیل خوراک مصرفی(گرم/گرم) ……….. …………………………………………………………………..64
4-2- اثر جیره های آزمایشی بر تلفات و مرگ و میر ……………………………………………………………………………67
4-3- تاثیرتیمارهای مختلف آزمایشی بر فراسنجه های بیوشیمیایی خون …………………………………………………..67
4-3-1- غلظت گلوکز سرم ……………………………………………………………………………………………………………68
4-3-2- غلظت پروتئین کل سرم خون ……………………………………………………………………………………………..68
4-3-3- غلظت تریگلیسرید سرم خون ……………………………………………………………………………………………..69
4-3-4- غلظت کلسترول ………………………………………………………………………………………………………………..70
4-3-5- غلظت لیپوپروتئینهای با دانسیته بالا (HDL) سرم خون …………………………………………………………….72
4-3-6- غلظت لیپوپروتئینهای با دانسیته پایین (LDL) سرم خون ………………………………………………………….73
4-4- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر تعداد سلولهای خونی ……………………………………………………………………….77
4-4-1- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر تعداد گلبولهای سفید خون (WBC) ……………………………………………….77
4-4-2- تاثیر تیمارهای آزمایشی بر گلبولهای قرمزخون (RBC)، هموگلوبین و هماتوکریت …………………….78
4-4-3- شمارش تفریقی گلبولهای سفید سرم جوجهها در 21 و 42 روزگی ……………………………………………78
4- 4- 4- نسبت هتروفیل به لنفوسیت ( H/L ) در سرم جوجهها ……………………………………………………………..79
4-4-تاثیر تیمارهای آزمایشی بر وزن نسبی اندامهای داخلی …………………………………………………………………..83
4-4-1-تاثیر تیمارهای آزمایشی بر وزن نسبی اندامهای داخلی در 42 روزگی …………………………………………..83
نتیجهگیری ……………………………………………………………………………………………………………………………………85
نتیجهگیری کلی …………………………………………………………………………………………………………………………….86
پیشنهادات …………………………………………………………………………………………………………………………………….86
منابع …………………………………………………………………………………………………………………………………………….87
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول 2 -1- مقایسه ترکیب شیمیایی صد گرم گوشت های مختلف …………………………………………………………6
جدول 2-2- نوع و میزان ترکیبات شیمیایی آویشن ………………………………………………………………………………32
یک مطلب دیگر :
جدول 2-3- ترکیبات شیمیایی و موثره گلگاو زبان …………………………………………………………………………….38
جدول 3-1- برنامه دمای سالن (درجه سانتیگراد) …………………………………………………………………………………42
جدول 3-2- برنامه واکسیناسیون ………………………………………………………………………………………………………44
جدول 3-3- مواد خوراکی و ترکیب شیمیایی جیرههای آزمایشی (درصد) ………………………………………………46
جدول 3-4- ترکیبات شیمیایی آویشن ………………………………………………………………………………………………47
جدول 4-1 مقایسه گروهی تیمارهای آزمایشی مربوط به خوراك مصرفی ……………………………………………….60
جدول 4-2-تاثیر جیرههای آزمایشی بر خوراک مصرفی (جوجه/گرم) در دوره های مختلف پرورش ………….60
جدول 4-3- مقایسه گروهی تیمارهای آزمایشی مربوط به افزایش وزن ……………………………………………………63
جدول4-4- تأثیر جیره های آزمایشی بر میانگین افزایش وزن(جوجه/گرم)در دوره های مختلف پرورش ………64
جدول 4-5- مقایسه گروهی تیمارهای آزمایشی مر بوط به ضر یب تبدیل ………………………………………………..66
جدول4-6- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر ضریب تبدیل خوراك در دورههای مختلف پرورش ………………………67
جدول 4-7 مقایسه گروهی تیمارهای آزمایشی از لحاظ گلوكز،پرو تئین كل ولیپید های سرم جوجه گوشتی…74
جدول4- 8 – اثر تیمارهای آزمایشی بر غلظت گلوكز، پروتئین كل و لیپیدهای سرم جوجه های گوشتی در 21 و 42 روزگی(گرم در دسی لیتر) ………………………………………………………………………………………………………….74
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول 4-9- اثر تیمارهای آزمایشی بر گلوكز و پروتئین كل و لیپیدهای سرم جوجه های گوشتی در 21 و 42 روزگی…………………………………………………………………………………………………………………………………………75
جدول 4-10- جدول تجزیه واریانس صفات ارزیابی شده بیوشیمی خون در 21 و 42 روزگی ……………………..76
جدول 4-11- میانگین بیوشیمی خون در 21 و 42 روزگی به همراه خطای استاندارد (SE) …………………………76
جدول 4-12- مقایسه گروهی تیمارهای آزمایشی در 21 و 42 روزگی ………………………………………………….. 80
جدول4-13- میانگین گلبولهای سفید، گلبولهای قرمز ، هموگلوبین و هماتوکریت سرم خون در 42 روزگی…………………………………………………………………………………………………………………………………………80
جدول 4-14- میانگین شمارش تفریقی انواع گلبولهای سفید جوجه ها در 21 و 42 روزگی …………………………81
جد ول 4-15- اثر تیمارهای آزمایشی بر تعداد گلبولهای سفید (در میکرولیتر) در 21 و 42 روزگی ………………82
جدول 4-16- تاثیر تیمارهای مختلف آزمایشی بر وزن نسبی اندام های داخلی (درصد از وزن لاشه) …………….84
فصل اول
1-1- مقدمه
در سالهای اخیر با رشد روز افزون جمعیت نیاز به مواد غذایی در جوامع مختلف انسانی نیز افزایش یافته است. بخشی از این مواد غذایی مانند گوشت، شیر و لبنیات توسط حیوان تاًمین میشود. تأمین پروتئین حیوانی مورد نیاز جامعه به سبب نقشی که در رشد و سلامت فکری و جسمی جامعه دارد از شاخصهای بارز رشد و توسعه یک کشور محسوب میشود. با توجه به مصرف سرانه اقلام پروتئینی و ظرفیت واحدهای تولیدی کشور، بدیهی است که برای جلوگیری از خروج مبالغ هنگفتی ارز جهت تأمین این اقلام، باید با روشها و راهكارهای مناسب افزایش تولید داخلی را مد نظر قرار داد.
ارزش پروتئین به خصوص نوع حیوانی آن بیشتر از سایر مواد غذایی در تغذیه و سلامت جسم و روان انسان اهمیت دارد. در شرایط كشور ما به علت كمبود مراتع طبیعی مرغوب، پرورش دام به تنهایی نمیتواند تمام ن یازهای پروتئین حیوانی جامعه را تأمین كند، از این رو پرورش طیور میتواند تا حد زیادی در تأمین پروتئین حیوانی نقش داشته باشد.
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-08-07] [ 02:48:00 ق.ظ ]
|