بررسی تاثیر عوامل مختلف فیزیک و شیمیایی بر جوانهزنی بذرهای ... |
1-3-1-1- تاریخچه 8
1-3-1-2- گیاهشناسی 9
1-3-1-3- دامنه انتشاررزماری 9
1-3-1-4- نیازهای اکولوژیکی و پراکنش 9
1-3-1-5- سازگاری 9
1-3-1-6- ماده متشکله 10
1-3-1-7- فرآوری 10
1-3-1-8- تکثیر گیاه رزماری 11
1-3-1-9- کود دهی 12
1-3-1-10- آفات و بیماریها 12
1-3-1-11- روش برداشت رزماری 12
1-3-1-12- ویژگیهای سلامتآوری رزماری 13
1-3-1-13- اهمیت دارویی بودن رزماری 14
1-3-1-14- مصارف دارویی 16
1-3-1-15- آثار فارماکولوژیکی 17
1-3-1-16- عملكرد اقتصادی 17
1-3-2- گیاه اسطوخودوس 18
1-3-2-1- تاریخچه 18
1-3-2-2- گیاهشناسی 18
1-3-2-3- نیازهای اکولوژیکی اسطوخودوس 20
1-3-2-4- تناوب کاشت 21
1-3-2-5- مواد و عناصر غذایی مورد نیاز 21
1-3-2-6- آمادهسازی خاک 22
1-3-2-7- سازگاری 22
1-3-2-8- تاریخ و فواصل کاشت 22
1-3-2-9- روش کاشت (تکثیر) 23
1-3-2-10- مراقبت و نگهداری 25
1-3-2-11- برداشت محصول 25
1-3-2-12- جمعآوری بذر اسطوخودوس 26
1-3-2-13- فرآوری 26
1-3-2-14- عملکرد اقتصادی اسطوخودوس 27
1-4- بذر و جوانهزنی 28
1-4-1- تعریف بذر 29
1-4-2- ازدیاد گیاهان 29
1-4-3- عوامل محیطی مؤثر در جوانه زدن بذر 30
1-4-3-1- رطوبت 31
1-4-3-2- دما 31
1-4-3-3- اکسیژن 32
1-4-3-4- نور 32
1-4-4- سایر عوامل مؤثر بر جوانهزنی 33
1-4-5- عوامل یا مراحل فیزیولوژیکی جوانه زدن بذر 33
1-4-6- مواد شیمیایی تحریککننده جوانهزنی 35
1-4-6-1- جیبرلینها 35
1-4-6-2- سیتوکینینها 35
1-4-6-3- اتیلن 36
1-4-6-4- پراکسید هیدروژن 36
1-4-6-5- اکسینها 36
1-4-6-6- نیترات پتاسیم 36
1-4-6-7- تیواوره 37
1-4-6-8- سایر مواد شیمیایی 37
1-4-7- طبقات بذر 37
1-4-8- الگوهای جوانهزنی 38
1-4-8-1- جوانهزنی بدون زمینی یا بدون خاکی 38
1-4-8-2- جوانهزنی درون زمین یا درون خاکی 38
1-4-9- مراحل جوانهزنی 39
1-4-9-1- بیدار شدن یا فعال شدن بذر 39
1-4-9-2- رشد طولی 39
1-4-10- نیازمندیهای جوانهزنی 39
1-4-10-1- گازها 39
1-4-10-2- درجه حرارت 40
1-4-10-3- آب 40
1-4-11- هورمونهای گیاهی مؤثر در عمل جوانهزنی 42
1-4-11-1- اکسین 42
1-4-11-2- سایتوکینین 42
1-4-11-3- جیبرلین 42
1-4-12- عوامل موثر بر سبز شدن بذور 43
فصل دوم: ادبیات و سوابق تحقیق 3
فصل سوم: فرآیند پژوهش 50
3-1- موادگیاهی و محل انجام آزمایش 51
3-2- تیمارها 52
3-3- تیمارهای مورد ارزیابی 52
3-3-1- آّب داغ 52
3-3-2- اسید 53
3-3-3- گرمادهی 53
3-3-4- خواب فوتوشیمیایی 54
برای دیدن جزییات بیشتر و دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید
3-3-5- سرمادهی یا پیش سرمادهی 54
3-4- صفات مورد ارزیابی 57
3-4-1- درصد و سرعت جوانهزنی 57
3-4-2- طول ساقچه 58
3-4-3- طول ریشه چه 58
3-5- روشهای محاسبه آماری 58
فصل چهارم: یافتههای پژوهش 59
4-1- صفات مورد ارزیابی 64
4-1-1- تاثیر تیمار دما بذور رزماری و اسطوخودوس 64
4-1-1-1- تاثیر تغییرات دما بر جوانهزنی بذر اسطوخودوس و رزماری 65
4-1-1-2- تاثیر تغییرات دما بر طول ساقچه و ریشه چه بذر اسطوخودوس و رزماری 66
4-1-2- تاثیر تیمار اسید سولفوریک بر بذور رزماری و اسطوخودوس 67
4-1-2-1- تاثیر اسید سولفوریک بر جوانهزنی بذر اسطوخودوس و رزماری 68
4-1-2-2- تاثیر اسید سولفوریک بر طول ریشه چه بذر رزماری 69
4-1-2-3- تاثیر اسید سولفوریک بر طول ریشه چه بذر اسطوخودوس 70
4-1-3- تاثیر تیمارشوری بر بذور رزماری و اسطوخودوس 71
4-1-3-1- تاثیر تیمار شوری بر جوانهزنی بذر رزماری و اسطوخودوس 72
4-1-3-2- تاثیر تیمار شوری بر طول ریشه چه وساقچه بذر رزماری و اسطوخودوس 73
4-2- همبستگی بین صفات ارزیابی شده 75
4-2-1- همبستگی بین صفات در گیاه رزماری-تیمار دما 75
4-2-2- همبستگی بین صفات در گیاه رزماری-تیمار اسید سولفوریک 75
4-2-3- همبستگی بین صفات در گیاه رزماری-تیمار شوری 75
4-2-4- همبستگی بین صفات در گیاه اسطوخودوس-تیمار دما 76
4-2-5- همبستگی بین صفات در گیاه اسطوخودوس-تیمار اسید سولفوریک 76
4-2-6- همبستگی بین صفات در گیاه اسطوخودوس-تیمار شوری 76
فصل پنجم: بحث و نتیجهگیری 77
5-1- بحث و تفسیر 78
5-2- نتیجهگیری نهایی 81
یک مطلب دیگر :
5-3- پیشنهادات 82
منابع 83
پیوستها 90
چکیده انگلیسی 93
«فهرست جداول»
جدول صفحه
جدول 1-1: سود حاصله از فروش رزماری 18
جدول 1-2: مجموع هزینههای كاشت، داشت و برداشت و هزینه زمین جهت كشت اسطوخودوس (یك هكتار) (1389) 27
جدول 4-1: جدول تجزیه واریانس دادهها برای تیمار حرارتی رزماری 61
جدول 4-2: جدول تجزیه واریانس دادهها در تیمار حرارتی در اسطوخودوس 61
جدول 4-3: تجزیه واریانس دادهها در تیمار اسید سولفوریک در رزماری 62
جدول 4-4: تجزیه واریانس دادهها در تیمار اسید سولفوریک در اسطوخودوس 62
جدول 4-5: تجزیه واریانس دادهها برای تیمار شوری در رزماری 63
جدول 4-6: تجزیه واریانس دادهها برای تیمار شوری در اسطوخودوس 63
جدول 4-7: همبستگی صفات در تیمار دمایی رزماری 75
جدول 4-8: همبستگی صفات در تیمار اسید سولفوریک رزماری 75
جدول 4-9: همبستگی صفات در تیمار شوری رزماری 75
جدول 4-10: همبستگی صفات در تیمار دمایی اسطوخودوس 76
جدول 4-11: همبستگی صفات در تیمار اسید سولفوریک اسطوخودوس 76
جدول 4-12: همبستگی صفات در تیمار شوری اسطوخودوس 76
جدول پیوست-1: مقایسه میانگین و تجزیه واریانس تیمار دمایی بر روی بذور اسطوخودوس 90
جدول پیوست-2: مقایسه میانگین تیمار دمایی بر روی بذور رزماری 90
جدول پیوست-3: مقایسه میانگین تیمار اسید سولفوریک بر روی بذور رزماری 90
جدول پیوست-4: مقایسه میانگین تیمار اسید سولفوریک بر روی بذور اسطوخودوس 90
جدول پیوست-5: مقایسه میانگین تیمار شوری بر روی بذور رزماری 90
جدول پیوست-6: مقایسه میانگین تیمار شوری بر روی بذور اسطوخودوس 91
جدول پیوست-7: میانگین جوانهزنی دو گیاه رزماری و اسطوخودوس نسبت به تیمار اسید سولفوریک 91
«فهرست نمودارها»
نمودار صفحه
نمودار 4-1: جوانهزنی دو گیاه رزماری و اسطوخودوس نسبت به تیمار حرارتی 65
نمودار 4-2: تغییرات طول ساقه چه و ریشه چه نسبت به تیمار حرارتی 66
نمودار 4-3: جوانهزنی بذور رزماری و اسطوخودوس در تیمار اسید سولفوریک 68
نمودار 4-4: تغییرات طول ریشه چه و ساقه چه بر روی بذر رزماری در تیمار اسید سولفوریک 69
نمودار 4-5: تغییرات طول ریشه چه و ساقه چه بر روی بذر اسطوخودوس در تیمار اسید سولفوریک 70
نمودار 4-6: نمودار درصد جوانهزنی نسبت به تیمار شوری در رزماری 72
نمودار 4-7: نمودار درصد جوانهزنی نسبت به تیمار شوری در اسطوخودوس 72
نمودار 4-8: طول ساقچه و ریشه چه مربوط به تیمار شوری بر روی بذور رزماری 73
نمودار 4-9: طول ساقچه و ریشه چه مربوط به تیمار شوری بر روی بذور اسطوخودوس 73
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-08] [ 03:21:00 ب.ظ ]
|