کشاورزی- باغبانی (گل وگیاهان زینتی) اثرتیمارهای هورمونی در باززایی گیاه ... |
1-10: روشهای تکثیر ……………………………….. 16
1-10-1: تکثیر جنسی ……………………………….. 16
1-10-2: تکثیر غیر جنسی ……………………………. 17
1-11: هدف ………………………………………. 19
1-12: کشت بافت ………………………………….. 19
1-12-1: انواع کشت بافت ……………………………. 20
1-13: محیط کشت و بررسی اثرات فاکتورهای مختلف در محیط کشت . 20
1-13-1: مواد غیر آلی ……………………………… 21
1-13-2: مواد آلی ………………………………… 22
1-13-3: ویتامین ها ……………………………….. 22
1-13-4: تنظیم کننده های رشد گیاهی ………………….. 23
1-13-4-1: اکسین ها ……………………………….. 23
1-13-4-2:سیتوکنین ها ……………………………… 23
1-13-4-3:جیبرلین ها ………………………………. 23
1-13-4-4:اسید آبسزیک ……………………………… 24
1-13-4-5:اتیلن ………………………………….. 24
1-13-5: عوامل فیزیکی ……………………………… 24
1-13-6: قطعات جدا کشت …………………………….. 25
1-14: چگونگی انتخاب محیط کشت ………………………. 25
1-15: تمایز اندام ……………………………….. 25
1-16: ریز ازدیادی گیاهان از طریق کشت بافت …………… 26
1-17: ریشه زایی …………………………………. 26
فصل دوم: ادبیات وپیشینه پژوهش
2: بررسی منابع ………………………………….. 28
فصل سوم: فرآیند پژوهش
3-1: مواد گیاهی ومحیط کشت استفاده شده ………………. 35
3-2: محلولهای ذخیره وطرز تهیه آنها …………………. 35
3-2-1: طرز تهیه محلول ذخیره عناصر ماکرو …………….. 36
3-2-2: طرز تهیه محلول ذخیره عناصر میکرو …………….. 36
3-2-3: طرز تهیه محلول ذخیره آهن-سدیم ……………….. 37
3-2-4: طرز تهیه محلول ذخیره ویتامین ها ……………… 38
3-2-5: میو اینوزیتول ……………………………… 39
3-2-6: محلول ذخیره هورمونها ……………………….. 39
3-3: تهیه محیط کشت……………………………….. 39
3-4: ریزنمونه مورد استفاده ………………………… 40
3-4-1: ضد عفونی ریز نمونه …………………………. 40
3-5: تعیین بهترین تنظیم کننده رشد ………………….. 43
3-6: اندازه گیری صفات …………………………….. 43
3-7: محیط ریشه زایی ………………………………. 44
3-8: سازگاری گیاهچه ها وانتقال به محیط خاک ………….. 44
3-9: تجزیه داده های آماری …………………………. 44
فصل چهارم: یافته های پژوهش
4-1: اثر متقابل هورمونها وبافتها …………………… 46
4-1-1-1: تولید پیازچه در فلس ……………………… 48
4-1-1-2: قطر وطول پیازچه در فلس …………………… 49
4-1-1-3: درصدکالوس زایی در فلس …………………….. 51
4-1-1-4: درصد ریشه زایی در فلس …………………….. 52
4-1-1-5: طول ریشه در فلس ………………………….. 54
4 -1-1-6: درصد تولید جوانه در فلس …………………. 55
4-1-1-7: طول جوانه در فلس …………………………. 57
4-1-2: برگ ……………………………………… 58
4-2-2-1:تعداد پیازچه در برگ ……………………….. 61
4-2-1-2: قطر و طول پیازچه در برگ …………………… 63
4-2-1-7: درصد کالوس زایی در برگ ……………………. 65
4-2-1-3: درصد ریشه زایی در برگ …………………….. 66
4-2-1-4: طول ریشه در برگ ………………………….. 67
4-2-1-5: درصد تولید جوانه در برگ …………………… 68
4-2-1-6: طول جوانه در برگ …………………………. 70
4-3: بررسی ریشه زایی ……………………………… 71
4-4: سازگاری در شرایط in vivo ……………………….. 71
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
5-1: اثر متقابل هورمونها در فلس ……………………. 74
5-2: اثر متقابل هورمونها در برگ ……………………. 78
5-3: نتیجه گیری …………………………………. 82
5-4: پیشنهادات ………………………………….. 83
منابع ………………………………………….. 85
چکیده انگلیسی …………………………………… 90
فهرست جدول
جدول 1-1- عنوان جدول اسامی گل سنبل به زبانهای مختلف دنیا 9
جدول 3-1- محلول عناصر پر مصرف MS با غلظت 10X …………. 36
جدول 3-2- محلول عناصر کم مصرف MS با غلظت 100X ……….. 37
جدول 3-3- محلول ذخیره آهن، ویتامین ها واسید های آمینه 100X 38
جدول 3-4- سطوح مختلف هورمون BA و NAA بر حسب میلیگرم در لیتردر محیط کشت MS جهت باززایی…………………………………… 42
جدول 4-1- تجزیه واریانس فلسها …………………….. 46
جدول 4-2- مقایسه میانگین صفات مورد مطالعه ………….. 47
جدول 4-3- تجزیه واریانس برگها ……………………. 59
جدول4-4- جدول مقایسه میانگین صفات مورد مطالعه برگ …….. 60
فهرست نمودار
نمودار4-1- تاثیرتیمار هورمونی برروی تعداد پیازچه حاصل از کشت فلس 48
نمودار4-2- تاثیرتیمار هورمونی برروی قطر پیازچه حاصل از کشت فلس 49
نمودار4-3- تاثیرتیمار هورمونی برروی طول پیازچه حاصل از کشت فلس 50
یک مطلب دیگر :
نمودار4-4- تاثیرتیمار هورمونی برروی درصد کالوس زایی حاصل از کشت بافت فلس ……………………………………………….. 51
نمودار4-5- تاثیرتیمار هورمونی برروی درصد ریشه زایی حاصل از کشت بافت فلس ……………………………………………….. 53
نمودار4-6- تاثیرتیمار هورمونی برروی طول ریشه حاصل از کشت بافت فلس 54
نمودار4-7- تاثیرتیمار هورمونی برروی درصد تولید جوانه حاصل از کشت بافت فلس ……………………………………………….. 56
نمودار4-8- تاثیرتیمار هورمونی برروی طول جوانه حاصل از کشت بافت فلس 57
نمودار4-9- تاثیرتیمار هورمونی برروی تعداد پیازچه حاصل از کشت برگ 62
نمودار4-10- تاثیرتیمار هورمونی برروی طول پیازچه حاصل از کشت برگ 63
نمودار4-11- تاثیرتیمار هورمونی برروی قطر پیازچه حاصل از کشت برگ 64
نمودار4-12- تاثیرتیمار هورمونی برروی درصد کالوس زایی حاصل از کشت برگ ……………………………………………….. 65
نمودار4-13- تاثیرتیمار هورمونی برروی درصد ریشه زایی حاصل از کشت برگ 67
نمودار4-14- تاثیرتیمار هورمونی برروی طول ریشه حاصل از کشت برگ 68
نمودار4-15- تاثیرتیمار هورمونی برروی درصد تولید جوانه حاصل از کشت برگ ……………………………………………….. 69
نمودار4-16: تاثیرتیمار هورمونی برروی طول جوانه حاصل از کشت برگ 40
فهرست اشکال
شکل 1-1: ساختمان پیاز …………………………….. 8
شکل1-2: ساقه توخالی گلدهنده سنبل …………………… 10
شکل1-3: ساختمان گل سنبل …………………………… 10
شکل1-4: ساختمان پیاز سنبل …………………………. 11
شکل 1-5: ساختمان گل سنبل از نظر گل آدین……………… 14
شکل 3-1: زمان استفاده از پیازچه سنبل برای کشت بافت…….. 35
شکل3-2: دستگاه مورد استفاده در تهیه محیط کشت …………. 40
شکل3-3: ریزنمونه های فلس ، برگ و طبق …………….. 40
شکل3-4: مراحل استریل و کشت قطعات ریزنمونه …………… 42
شكل3-5: اندازه گیری طول ساقه ………………………. 43
شکل3-6: اندازه گیری طول و قطر پیازچه ……………….. 43
شکل3-7: اندازه گیری طول ریشه. ……………………… 44
شکل4-1: تعداد پیازچه حاصل از کشت بافت فلس در محیط های BA و NAA 48
شکل4-2: طول و قطر پیازچه حاصل از کشت بافت فلس در محیط های BA و NAA 50
شکل4-3: کالوس زایی حاصل از کشت بافت فلس در محیط های BA و NAA 52
شکل4-4: ریشه زایی حاصل از کشت فلس در محیط های BA و NAA … 53
شکل4-5: طول ریشه حاصل از کشت فلس در محیط های BA و NAA …. 55
شکل4-6: تولید جوانه حاصل از کشت فلس در محیط های BA و NAA 56
شکل4-7: طول ریشه حاصل از کشت فلس در محیط های BA و NAA …… 58
شکل4-8: تعداد پیازچه حاصل از کشت بافت برگ در محیط های BA و NAA 62
شکل4-9: a, b طول و قطر پیازچه حاصل از کشت برگ در محیط های BA و NAA 64
شکل4-10: کالوس زایی حاصل از کشت برگ در محیط های BA و NAA . 66
شکل4-11: ریشه زایی حاصل از کشت برگ در محیط های BA و NAA .. 67
شکل4-12: ریشه زایی حاصل از کشت برگ در محیط های BA و NAA .. 68
شکل4-13- تولید جوانه حاصل از کشت برگ در محیط های BA و NAA 69
شکل4-14: طول جوانه حاصل از کشت برگ در محیط های BA و NAA .. 70
شکل4-15: ریشه زایی پیازچه ها در محیط کشت حاوی mgl-15/0NAA . 71
شکل4-16: مراحل مقدماتی سازگار نمودن گیاه به شرایط in vivo. مراحل انتقال گیاهچه از محیط کشت به محیط بیرون f: یک هفته بعد از کشت g: دو هفته بعد از کشت h: یکماه بعد از کشت …………………………… 72
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-08] [ 06:29:00 ب.ظ ]
|