بررسی اثر pH، غلظت نمک و دمای پاستوریزاسیون بر پدیده ... |
2-3-3- عیوب فیزیکی دوغ …………………………………………………………………………………………………………. 10
2-3-3-1- دوفاز شدن …………………………………………………………………………………………………………………. 10
2-3-3-2- ویسکوزیته پائین ……………………………………………………………………………………………………….. 12
2-3-3-3- ویسکوزیته زیاد …………………………………………………………………………………………………………. 13
2-3-4- جلوگیری از دوفاز شدن دوغ ………………………………………………………………………………………………. 13
2-4- پروتئین های آب پنیر ………………………………………………………………………………………………………………….. 20
2-4-1- پایداری پروتئینهای آب پنیر …………………………………………………………………………………………………. 23
2-4-1-1- pH …………………………………………………………………………………………………………………………………. 23
2-4-1-2- حرارت …………………………………………………………………………………………………………………………….. 25
2-4-1-3- نمک ……………………………………………………………………………………………………………………………….. 28
2-5- کازئین ………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 30
2-5-1- پایداری کلوئیدی میسلها …………………………………………………………………………………………………. 33
2-5-1-1- pH ………………………………………………………………………………………………………………………….. 33
2-5-1-2-حرارت ……………………………………………………………………………………………………………………….. 35
2-5-1-3- نمک ………………………………………………………………………………………………………………………… 38
فصل سوم: مواد و روشها …………………………………. ……………………………………………………………………………. 27
3-1- تولید دوغ ……………………………………………………………………………………………………………………………………. 42
3-2- آزمونهای شیمیایی …………………………………………………………………………………………………………………… 42
3-2-1- تعیین pH و اسیدیته ……………………………………………………………………………………………………….. 43
3-2-2- تعیین مقدار پروتئین، چربی و ماده خشک ……………………………………………………………………… 43
3-3- تعیین ویسکوزیته ……………………………………………………………………………………………………………………….. 43
3-4- بررسی ساختار ……………………………………………………………………………………………………………………………. 44
3-5- تعیین اندازه ذرات ………………………………………………………………………………………………………………………. 43
3-6- بررسی پایداری فیزیکی …………………………………………………………………………………………………………….. 44
3-7- اندازه گیری پتانسیل زتا ……………………………………………………………………………………………………………. 45
3-8- طرح آماری و تجزیه و تحلیل نتایج ………………………………………………………………………………………….. 45
فصل چهارم: نتایج و بحث ……………………………………………………………………………………………………………… 46
4-1- نتایج آزمایشها ………………………………………………………………………………………………………………………… 46
4-1-1- برازش مدل ………………………………………………………………………………………………………………………. 46
4-1-2- تاثیر متغیرهای فرآیند بر پاسخ ویسکوزیته ……………………………………………………………………. 51
4-1-3- تأثیر متغیرهای فرآیند بر پاسخ پتانسیل زتا …………………………………………………………………… 55
4-1-4- تأثیر متغیرهای فرآیند بر پاسخ بعد برخال …………………………………………………………………….. 58
4-1-5- تأثیر متغیرهای فرآیند بر پاسخ پهنای توزیع ذرات ……………………………………………………….. 62
4-1-6- تأثیر متغیرهای فرآیند بر پاسخ قطر متوسط ذرات ………………………………………………………… 66
4-1-7- تأثیر متغیرهای فرآیند بر پاسخ پایداری (دوفاز شدن) ………………………………………………….. 70
4-2- تعیین شرایط بهینه پایداری دوغ …………………………………………………………………………………………….. 74
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات ………………………………………………………………………………………. 76
5-1- نتیجه گیری کلی …………………………………………………………………………………………………………………….. 76
5-2- پیشنهاد پژوهشهای آتی ……………………………………………………………………………………………………….. 77
فهرست منابع ………………………………………………………………………………………………………………………………… 88
پیوست ……………………………………………………………………………………………………………………………………………. 86
پیوست 1. فهرست اسامی لاتین …………………………………………………………………………………………………..87
فهرست شکلها
یک مطلب دیگر :
عنوان | صفحه |
شکل 4-1. اثر تغییرات دما- غلظت نمک بر ویسکوزیته pH ثابت 00/4 ………………………………………… 52
شکل 4-2. اثر تغییرات دما- pH بر ویسکوزیته غلظت نمک ثابت 6/0 درصد ………………………………… 53
شکل 4-3. اثر تغییرات غلظت نمک- pH بر ویسکوزیته دما ثابت 75 درجه سانتیگراد ……………….. 54
شکل 4-4. اثر تغییرات دما- غلظت نمک بر پتانسیل زتا pH ثابت 00/4 ……………………………………….. 56
شکل 4-5. اثر تغییرات دما- pH بر پتانسیل زتا غلظت نمک ثابت 6/0 درصد ……………………………….. 57
شکل 4-6. اثر تغییرات غلظت نمک- pH بر پتانسیل زتا دما ثابت 75 درجه سانتیگراد ………………. 58
شکل 4-7. اثر تغییرات دما- غلظت نمک بر بعد برخال pH ثابت 00/4 …………………………………………. 60
شکل 4-8. اثر تغییرات دما- pH بر بعد برخال غلظت نمک ثابت 6/0 درصد …………………………………. 61
شکل 4-9. اثر تغییرات غلظت نمک- pH بر بعد برخال دما ثابت 75 درجه سانتیگراد ………………… 62
شکل 4-10. اثر تغییرات دما- غلظت نمک بر اسپان pH ثابت 00/4 ………………………………………………. 64
شکل 4-11. اثر تغییرات دما- pH بر اسپان غلظت نمک ثابت 6/0 درصد ………………………………………. 65
شکل 4-12. اثر تغییرات غلظت نمک- pH بر اسپان دما ثابت 75 درجه سانتیگراد ……………………… 66
شکل 4-13. اثر تغییرات دما- غلظت نمک بر قطر متوسط pH ثابت 00/4 …………………………………….. 68
شکل 4-14. اثر تغییرات دما- pH بر قطر متوسط غلظت نمک ثابت 6/0 درصد …………………………….. 69
شکل 4-15. تغییرات غلظت نمک- pH بر قطر متوسط دما ثابت 75 درجه سانتیگراد ………………… 70
شکل 4-16. اثر تغییرات دما- غلظت نمک بر پایداری pH ثابت 00/4 …………………………………………. 72
شکل 4-17. اثر تغییرات دما- pH بر پایداری غلظت نمک ثابت 6/0 درصد …………………………………. 73
شکل 4-18. تغییرات غلظت نمک- pH بر پایداری دما ثابت 75 درجه سانتیگراد ……………………… 74
فهرست جدولها
عنوان | صفحه |
جدول 4-1. نتایج آنالیز آماری مدلهای برازش یافته بر دادههای پاسخ …………………………………………. 47
جدول 4-2. سطوح واقعی متغیرهای مستقل و مقادیر واقعی و پیش بینی شده پاسخها ………………. 49
جدول 4-3. ضرایب مدل رگرسیون و نتایج آنالیز واریانس برای متغیرهای پاسخ ………………………….. 50
جدول 4-4. ضرایب مدل درجه دوم کامل برای شش پاسخ ……………………………………………………………. 50
جدول 4-5. ضرایب مدل درجه دوم کامل برای پاسخ ویسکوزیته ………………………………………………….. 51
جدول 4-6. ضرایب مدل درجه دوم کامل برای پاسخ پتانسیل زتا ………………………………………………… 55
جدول 4-7. ضرایب مدل درجه دوم کامل برای پاسخ بعد برخال …………………………………………………. 59
جدول 4-8. ضرایب مدل درجه دوم کامل برای پاسخ اسپان ………………………………………………………… 63
جدول 4-9. ضرایب مدل درجه دوم کامل برای پاسخ قطر متوسط ……………………………………………… 67
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-08-07] [ 12:37:00 ب.ظ ]
|